1 juni 2021

Hoe gaan we Hybride Werken?

HYBRIDE WERKEN IS EEN BEHOEFTE VAN DE MEDEWERKERS

Medewerkers hunkeren enerzijds om weer naar kantoor te gaan, maar willen anderzijds ook graag deels thuis blijven werken. De vraag is dus niet of we hybride gaan werken, maar hoe we deze behoefte van de medewerkers het beste kunnen faciliteren.

ENKEL OP KANTOOR WERKEN IS EEN STAP TERUG IN DE TIJD

Medewerkers hebben ervaren wat de voordelen zijn van thuiswerken. Minder files, minder reistijd. Duurzamer en meer vrijheid om je tijd zelf in te delen. Organisaties en medewerkers hebben geïnvesteerd in goede thuiswerkplekken. Organisaties en medewerkers hebben nieuwe gewoontes en rituelen ontwikkeld, waarbij werk en privé (nog) meer met elkaar verweven zijn. De kinderopvang is opgezegd omdat ouders toch thuis zijn. En voor de gezelligheid hebben meer mensen een hond genomen; de ‘Coronahond’. Zodra we weer regelmatig naar kantoor gaan, zien we ook de nadelen snel weer. Terug naar het oude normaal is dan ook echt een stap terug in de tijd.

HYBRIDE WERKEN WORDT EEN VAST ONDERDEEL VAN DE MIX

Naast werken op kantoor en thuiswerken wordt hybride werken steeds meer een vast onderdeel van de mix. Per dag, per afspraak of per team maak je een keuze uit de beschikbare opties: thuis, op kantoor of hybride. Dit betekent maatwerk. Elke organisatie maakt een eigen afweging in welke mate op kantoor, thuis of hybride gewerkt kan worden. En hoe zij dit gaan faciliteren.

Hoe gaan we Hybride Werken?
Esther Roelofs
T. +31 (0)642 374 467
E.

Naar Blog