Dupont / IFF

Vraagstelling
Het Europese hoofdkantoor van de divisie IFF (het voormalige DuPont Industrial Biosciences) is naast onderzoeks- en applicatielaboratoria ook de thuisbasis van onder meer sales en marketing, customer relations en diverse staffuncties.  WorkWire heeft in 2018 -2020 geholpen met het ontwikkelen van een huisvestingsvisie met bijbehorend werkplekconcept voor de vestiging in het westelijk deel van het Leiden Bio Sciencepark. Anno 2021 is er een nieuwe vraag ontstaan voor IFF Oegstgeest, waarbij we werken aan de conceptuele ideeën omtrent branding van de centrale ontvangstruimte.

Resultaat
In het ontwerptraject heeft WorkWire samen met de architect gekeken naar een optimale inpassing van de wensen en eisen. Daarbij is speciaal aandacht besteed aan een vertaling van de diversiteit aan werkprocessen in een passende mix, de integratie van corporate identity in het interieurontwerp (workplace branding) en aan het meenemen en betrekken van de Sounding Board en Ambassador Group (draagvlakverwerving).

Parrallel hieraan heeft WorkWire de interne projectorganisatie voor het Workplace Team ingericht (Facilitair, ICT, HR, Corporate Communications) en aangestuurd in de rol van deelprojectleider.

Projectfeiten

LocatieLeiden
Periodenovember 2018 – mei 2020
Vierkante meters7.250 m²

Consultants

Dupont / IFF
Esther Roelofs
T. +31 (0)642 374 467
E.
Tim Merkenhof
T. +31(0)623 006 318
E.